Priser

För hästens, min, maskinernas samt behandlingsresultatets skull så ska hästen vara torr och ren vid behandling. Om hästen ska utredas för rörelsestörning bör den stått inne i ca 30 min samt även vara ren och torr om hovarna. Hästen bör inte ha arbetat före behandling och efter är det bra om den kan jogga en kort stund på lina eller gå en promenad. Vid utredningar måste det finnas tillgång till ridhus/paddock med lämpligt underlag för rörelsekoll på volt. När hästen behandlas är det viktigt att den får stå själv i lugn och ro så jag kan registrera hur den svarar på behandlingen. Se gärna till att det finns en häst till inne i stallet om den har svårt att stå ensam.

När du bokar nämn om det är en generell, förebyggande behandling eller en utredning för rörelsestörning (obs, hälta ska utredas av veterinär). Beroende på individ och tillstånd väljer jag de mest lämpliga metoderna för utredning och behandling. I Kungsbacka erbjuder jag termografi, djupvåg, laser, TENS/NMES, Dry Needling, massage, mobilisering, kinesiotape, stretch, equibodybalance, inpassning/träningsupplägg av Equiband samt sadelkoll.

45 min 890:-
60 min 1090:-
75 min 1290:-
90 min 1390:-

Vad kan du göra själv?
Många hästägare vill gärna veta hur de kan hjälpa sin häst själva i förebyggande syfte. Och visst kan jag visa några massagegrepp och stretching men det allra mest effektiva är att lära sig jobba hästen i Equibodybalance. Då hjälper man hästen att förbättra sin balans, rörlighet och biomekanik för långsiktig hållbarhet. Ofta använder vi även Equiband så då får du också se vad det kan göra för din häst. Om du vill lära dig så boka in 90 min så tar vi det direkt efter behandlingen (som för övrigt är det bästa sättet att avsluta en lyckad behandling). För ändamålet behöver vi paddock eller ridhus med lämpligt underlag.

Flera i samma stall
Om ni är fem eller fler i samma stall och endast är i behov av förebyggande behandling debiteras 850:- per häst för ca 40 min. Ingen reseersättning tillkommer då inom 5 mil. Vid längre resor be om offert.

Hyra av Equiband – 300 kr/vecka
Många hästar har nytta av arbete i Equiband för lyckat och bestående behandlingsresultat. Då finns möjlighet till korttidshyra av systemet. Ska vi skicka system för hyra gäller månadsvis hyra för 1000 kr/månad + frakt 200 kr
OBS! Vi har inte hyrköp av equiband. De system vi hyr ut ska skickas tillbaka och kan alltså inte köpas loss efter avslutad hyra.

Inpassning Equiband – 550 kr
I samband med köp av Equiband hjälper jag gärna till med inpassning av banden. Framför allt för hästar som genomgår rehab rekommenderas professionell inpassning och hjälp med lämpligt träningsupplägg. Har du rehab i försäkringen kan du får equiband och inpassning på remiss via din veterinär.

Behandling ryttare
Vill du bli ditt bästa jag i sadeln? Fysioterapi med djupvåg, laser, tens/nmes, kinesiotape samt träning erbjuds i Kiropraktik i Centrums fräscha lokaler. Läs mer om behandlingsalternativ, priser och bokning här

Dessa priser gäller verksamheten i Kungsbacka (Viveca Ewards). Reseersättning tillkommer med 500 kr/tim som delas om det är fler hästar åt samma håll. För längre resor begär offert.

 

 

Betalningsvillkor behandlingar

Betalning via Swish 1233196383 eller PG 73202-4 eller kontant.

swish

Faktura kan lämnas till företag. Administrationsavgift på 25 kr tillkommer.

Vid avbokning
Vid avbokning senare än 24 timmar innan behandlingstillfället debiteras fullt pris.

Fakturaadress:
Hästrehab i Sverige AB
Mor Charlottas väg 11
434 60 Kungsbacka
Org.nr: 556851-5877

info@svenskhastrehab.se