Behandlingar

För priser klicka här.

DJUPVÅGSBEHANDLNG
Djupvågens vibrationer fortplantar sig genom vävnader både djupt och brett. Behandlingen kommer åt adherenser (sammanklibbad bindväv) och djupa muskulära spänningar som gör att individen återfår sin rörelseförmåga. Genom de suveräna resultaten på både häst och human har efterfrågan har ökat lavinartat och flera internationella toppryttare använder det regelbundet på sina hästar.

img_1893

LASER
Laser är en högeffektiv ljusbehandling för att stimulera olika typer av läkning. Det finns mängder med lasrar på marknaden med olika styrka och lämplighet för behandling av djur. Vi använder oss av en högkvalitativ laser speciellt framtagen för veterinärt bruk.

TENS/NMES
Med elektroterapi kan man påverka nerver för smärtlindring och muskler för cirkulationsökning. Behandlingen löser mycket effektivt spänningar och kramper via muskelaktivitet som även får muskeln att slappna av. NMES är den typ av elektroterapi som är mest lämpad för häst och används på elithästar över hela världen.

DRY NEEDLING
I Dry Needling arbetar man med akupunkturnålar för att släppa lokala muskelspänningar. Nålarna har varierande längd på upp till 6 cm och kan därmed nå riktigt djupa triggerpunkter i muskeln. Metoden brukar uppskattas av hästarna som svarar tydligt på den djupa muskelavslappningen.

MASSAGE
Genom klassisk massage samt vedertagna massageterapeutiska tekniker, exempelvis strain and counterstrain, revolving, muskulering och triggerpunktsbehandling, löser vi upp muskulära spänningar och dysfunktioner. Massage påverkar också hästens hormonsystem och det är ofta tydligt att hästen kommer ner i varv och njuter av behandlingen.

MOBILISERING
Genom mjuka tekniker och reflexpunkter kan man hjälpa hästen bli av med låsningar och återfå sin rörlighet. Inskränkt rörlighet försämrar inte bara prestationen, det resulterar också i störda rörelsekedjor som i sin tur kan skapa överbelastning och i förlängningen skador.

 

stretch

STRETCH
För effektiv rörlighetsträning arbetar vi med både med aktiva och passiva stretchtekniker. Passiv stretch ökar framför allt bindvävens plasticitet medan aktiv dynamisk stretch ökar muskelns elasticitet. Tillsammans bidrar detta till en funktionell, rörlig och stark muskel.

tejp

KINESIOTAPE
Kinesiotape är ett mycket mångsidigt verktyg i både prestation och rehabilitering. Beroende på hur man applicerar tapen stimulerar den olika funktioner och den kan även användas för stöd och avlastning i läkprocesser. Vi använder och säljer en högkvalitativ tape speciellt framtagen för användning på häst.

EQUIBODYBALANCE
Med hjälp av Equibodybalance behandlar vi hästen i rörelse. Via metoden kan vi återställa normalt rörelseomfång både i påverkade kroppsdelar och generellt. Metoden hjälper även hästen att använda en funktionell biomekanik för att bära ryttare på volt vilket kan vara avgörande för att inte skador ska uppstå eller återkomma. 

varmekamera

VÄRMEKAMERA
Med hjälp av värmekameran kan man få mycket värdefull information om hästens status i många vävnader. I studier har man till exempel sett att kameran kan uppfatta värmeökning i böjsenor upp till tre veckor innan hästen visar symptom. I rehabprocessen kan vi noggrant följa läkningen via värmekameran.

SADELKOLL
Viveca är även utbildad sadelutprovare och ser gärna att sadeln är med vid utredningar av ryggproblematik och/eller rörelsestörningar.