Jag har länge känt att jag vill göra mer för hästarna jag kommer i kontakt med. Kunna förklara och lära ut vad som behövs göras för att hjälpa hästen till ett funktionellt och hållbart rörelsemönster. Mina tankar och erfarenheter har mynnat ut i en metod jag kallar Equibodybalance. När man kombinerar metoden med Equiband händer fantastiska saker i hästens kropp och det är enkelt och roligt att jobba med.  Vill du också lära dig? Tillsammans kan vi göra stor skillnad för hästen.

BB Cordelia

Vi har ansvar för att hästens arbete är uppbyggande och inte nedbrytande vilket kanske inte alltid är så lätt som man tror. Vi är duktiga på att träna hästens teknik och många lägger även tid på medveten konditions- och styrketräning. Men hur hjälper vi hästen exempelvis med dess rörlighet och balans? Inskränkt rörlighet och dålig balans påverkar hästens ridbarhet, hållbarhet och prestation. Genom kunskap och genomtänkt arbete kan vi hjälpa hästen med avslappning, balans och rörlighet – det vill säga tre av huvudsyftena med Equibodybalance.

Elev

Workshop
Bäst förståelse för metoden får man genom en workshop. Då tittar vi närmare på hästens biomekanik och hur vi kan förbättra den med Equiband och Equibodybalance. Teori i ca 45 minuter och sen arbetar jag tillsammans med hästägaren med en häst i taget i ca 45 minuter. Naturligtvis är alla med och tar del av arbetet. Till den praktiska delen behövs paddock eller ridhus vid kyla och/eller regn om minst 20 x 40 m.

Vid workshop behövs minst tio deltagare varav max fem är med tillsammans med sin häst. Pris för deltagare med häst: 550:- Pris övriga: 350:- Betalning kontant eller med swish på plats. Reseersättning och/eller anläggningsavgift kan tillkomma. Be om offert vid större sällskap eller längre resor.

Kortare clinic
Det finns även möjlighet att anordna en clinic på ca 2 timmar med lite kortare teori och praktik kring metoden. Minst 10 deltagare (vuxna) varav två lånar ut sin häst till den praktiska delen. Pris: 200:-/person (barn under 16 år 100 kr) plus eventuell reseersättning och/eller anläggningsavgift.

Demo av Equiband
Är man nyfiken på att testa Equiband kan man ordna en demo. Då får minst fem hästar (med olika hästägare) möjligheten att prova och man kan välja om man vill prova från marken, uppsuttet eller både och. Demo kostar 100:-/häst plus eventuell resa och jag förbehåller mig rätten att göra ett evenemang på Facebook och bjuda in andra i närheten.

Privatlektion
Naturligtvis kan man även boka privatlektion. Bokar man två tillfällen med ca två veckors mellanrum får man även behålla Equibandet tiden däremellan för sammanlagt 1200:- Pris för övrigt är 450:-/lektion eller 1200:- för tre gånger. Eventuell reseersättning tillkommer.

Se gärna filmerna. Den första är utan Equiband och den andra är efter 20 minuter med Equiband och Equibodybalance. Båda filmerna i hästens “svåra” varv.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor eller bokning på 0760 – 456 410 eller info@svenskhastrehab.se

Bellman