Priser

För hästens, min, maskinernas samt behandlingsresultatets skull så ska hästen vara torr och ren vid behandling. Om hästen ska utredas för rörelsestörning bör den stått inne i ca 30 min samt även vara ren och torr om hovarna. Hästen bör inte ha arbetat före behandling och efter är det bra om den kan jogga en kort stund på lina eller gå en promenad. Vid utredningar måste det finnas tillgång till ridhus/paddock med lämpligt underlag för rörelsekoll på volt. När hästen behandlas är det viktigt att den får stå själv i lugn och ro så jag kan registrera hur den svarar på behandlingen. Se gärna till att det finns en häst till inne i stallet om den har svårt att stå ensam. Vid utredningar och/eller problem i ryggen vill jag gärna kolla sadeln också.

När du bokar nämn om det är en generell, förebyggande behandling eller en utredning för rörelsestörning (obs, hälta ska utredas av veterinär). Beroende på individ och tillstånd väljer jag de mest lämpliga metoderna för utredning och behandling. I Kungsbacka erbjuder jag termografi, djupvåg, laser, TENS/NMES, Dry Needling, massage, mobilisering, kinesiotape, stretch, equibodybalance, inpassning/träningsupplägg av Equiband samt sadelkoll/utprovning.

30 min 750:-
45 min 890:-
60 min 1090:-
75 min 1290:-
90 min 1390:-

Obs! Resa tillkommer med 500:-/timme utgångspunkt från Kungsbacka. Vid fler hästar åt samma håll delar jag upp resekostnaden. För enbart en häst kör jag max 30 min enkel väg.

Vad kan du göra själv?
Många hästägare vill gärna veta hur de kan hjälpa sin häst själva i förebyggande syfte. Och visst kan jag visa några massagegrepp och stretching men det allra mest effektiva är att lära sig jobba hästen i Equibodybalance. Då hjälper man hästen att förbättra sin balans, rörlighet och biomekanik för långsiktig hållbarhet. Ofta använder vi även Equiband så då får du också se vad det kan göra för din häst. Om du vill lära dig så boka in 90 min så tar vi det direkt efter behandlingen (som för övrigt är det bästa sättet att avsluta en lyckad behandling). För ändamålet behöver vi paddock eller ridhus med lämpligt underlag.

Flera i samma stall
Om ni är fem eller fler i samma stall och endast är i behov av förebyggande behandling debiteras 850:- per häst för ca 40 min. Ingen reseersättning tillkommer då inom 5 mil. Vid längre resor be om offert.

Hyra av Equiband – 300 kr/vecka
Många hästar har nytta av arbete i Equiband för mer lyckat och bestående behandlingsresultat. Då finns möjlighet till korttidshyra av systemet mellan behandlingarna.
OBS! Vi har inte hyrköp av equiband. De system som hyrs ut ska återlämnas och kan alltså inte köpas loss efter avslutad hyra.

Inpassning Equiband – 650 kr (max 30 min annars enligt prislista ovan)
I samband med köp av Equiband hjälper jag gärna till med inpassning av banden. Framför allt för hästar som genomgår rehab rekommenderas professionell inpassning och hjälp med lämpligt träningsupplägg. Har du rehab i försäkringen kan du får equiband och inpassning på remiss via din veterinär.

Sadelprovning – se prislista ovan
Jag lagerhåller inga sadlar så man får själv låna hem, gärna fyra sadlar, som passar tycke, plånbok, ryttaren och sannolikt hästen. Vid önskemål kan jag komma innan hemlån för konsultation. Vid utprovningen går jag igenom ca 15 punkter som ska stämma innan du får testrida i sadeln. Efter ridning kollar vi med värmekameran hur sadeln fördelat trycket som en sista viktig punkt som ska godkännas.
Jag samarbetar med kunniga och trevliga Lanzt Sadelkammare som har jättefina, begagnade kvalitetssadlar i lager. Kika gärna in på deras hemsida www.sadelkammaren.com

Dessa priser gäller verksamheten i Kungsbacka (Viveca Ewards). Anslutna terapeuter och tränare har egna behandlingsmetoder och prissättning, kontakta dem gärna för info.

 

 

Betalningsvillkor behandlingar

Betalning via Swish 1233196383 eller PG 73202-4 eller kontant.

swish

Faktura kan lämnas till företag. Administrationsavgift på 45 kr tillkommer.

Vid avbokning
Vid avbokning senare än 24 timmar innan behandlingstillfället debiteras fullt pris.

Fakturaadress:
Hästrehab i Sverige AB
Mor Charlottas väg 11
434 60 Kungsbacka
Org.nr: 556851-5877

info@svenskhastrehab.se