Carita Magnusson, hoppryttare med vinster och placeringar upp till 1,40 har provat Equiband och lyckats hitta ännu en positiv effekt med Equiband. Man sparar tid.

Så klart! Med Equiband kommer man snabbare till effektiv ridning och kan på så sätt spara tid. Många spenderar upp till 40 minuter eller mer på hästryggen innan arbetet börjar bli kvalitativt och i detta fallet är tid inte enbart pengar utan även ökad risk för slitage – framför allt när hästen inte rör sig liksidigt. Att nöta runt i väntan på att högersidan ska släppa, vänster bak ska komma igång eller kanske bara ”rätta känslan” är många gånger det som får hållbarhetsbägaren att rinna över i exempelvis en kotledsinflammation. Att få möjlighet att flytta fram tidpunkten då hästen har ”släppt” och rör sig liksidigt gör att man får mer tid att träna in nya färdigheter istället för att slösa tid på att egentligen bara värma upp. Värdefullt för både hållbarhet och prestation helt enkelt.  Hur som helst. Läs gärna Caritas egna ord.

Jag har fått möjligheten av Viveca att prova Equibandet på mina hästar och jag är helt fascinerad utav resultatet. Det bästa med det är att det går både att använda på unghästarna som har börjat lekis för att de ska hitta balans i sina vingliga kroppar och även de äldre hästarna som behöver stärka kropparna för att förlänga hållbarheten.
Detta passar väldigt bra i min verksamhet där jag har allt ifrån unghästar till tävlingshästar och även konvalescenthästar.
Jag själv har använt den på alla hästarna i stallet och har sett resultat på ALLA.
Har bland annat använt den på ”Cotten” världens bästa häst på att komma undan att jobba, som hittar på jävelskap dagligen. Han är 15 år nu och börjar bli till åren, har använt Equibandet nu i 2 månader på honom och han har äntligen kommit på att jobbar jag så slipper jag gå så länge…
Han är framförallt lite lat i sitt ena bakben (vilket egentligen beror på en spänning men det är inte alltid så lätt att få igång ett bakben), men Equibandet påminner honom att använda bägge bak lika mycket och hans spänningar har lossnat väldigt mycket.
Det bästa med Equibandet är att du både kan jobba med det ifrån marken när du longerar och även använda det när du rider.
/ Carita Magnusson, Team Björnholm

cotten-uffe-traning

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap