Equiband™

equiband-rid-mm

Equiband™ är ett unikt bålträningssystem utvecklat av tre av världens mest framstående inom området hästens biomekanik – Dr Hillary M Clayton, Dr Narelle Stubbs och Dr Nicole Rombach. Systemet grundar sig i hur man arbetar inom human idrottsmedicin och man har överfört dessa rehabiliterande och prestationsförbättrande principer till hästen.

Systemet hjälper hästen att aktivera och stärka sina bålmuskler vilket gör att hästen kan bära sig själv och ryttaren på ett biomekaniskt korrekt sätt. Viveca har arbetat med systemet sedan 2012 och varit delaktig i åtskilliga hästars lyckade rehabilitering.

Equiband används inte bara för rehabilitering utan passar även utmärkt för unghästar innan uppsutten träning, hästar som är svåra att få i form, äldre hästar som börjar bli svaga i ryggen eller högpresterande hästar som ännu inte ”hittat” bukmusklerna och/eller behöver mer bakbensaktivitet.

Det följer med en inpassnings- och användarguide som kan användas på friska hästar. För hästar som genomgår rehab rekommenderar vi inpassning och träningsupplägg i samråd med någon av oss eller annan veterinär eller terapeut med equiband-kompetens.

Läs mer om Equiband här!

 

 

Intresserad av att köpa Equiband?

KÖP HÄR

Pris: 2.900 kr
Frakt tillkommer med 200 kr