EquiCore Training

EquiCore Training är träningskonceptet för dig som vill ha en självständig balans i din sits för optimal inverkan på hästen.

Vi menar att det är inte ryttaren som ska forma hästen, ryttaren ska hjälpa hästen att forma sig själv. För att detta ska funka måste man börja med ryttarens sits. När den är på plats och det finns stabilitet och balans och en mjuk, förtroendeingivande hand som hästen gärna söker sig till har vi en grund att bygga vidare på. Då börjar den subtila kommunikationen mellan häst och ryttare fungera med de fina signaler som hästar så gärna svarar på bara de får chansen.

I konceptet rider man med Equiband. Equibandet hjälper hästen att arbeta funktionellt så ryttaren initialt kan släppa fokus på hästens form och koncentrera sig mer på sin sits.

Man behöver inte ha ett eget Equiband, det har Yvonne Forsberg Anjeby, som är ansvarig tränare för konceptet, med sig. Läs mer om Yvonne under ”om oss” och välkommen att kontakta oss för mer information, kursförfrågningar eller bokning.

 

Läs mer om EquiCore Training

Har man följt Svensk Hästrehab på Facebook vet man att vi förespråkar en aktiv underlinje som nummer ett i en funktionell muskelkedja. När hästen kan stabilisera sin ryggrad och länd via aktiva magmuskler får vi en stark core/bål och en obruten överlinje vilket är en förutsättning för funktionell biomekanik – dvs ett hållbart sätt för hästen att arbeta. Om vi sen dessutom kan hjälpa den att stabilisera sina bakknän, kliva in mer under sig och flytta tyngdpunkt bakåt har vi goda förutsättningar för prestation. I Equibodybalance hjälper vi hästen med detta från marken och genom EquiCore Training erbjuder vi nu även ett uppsuttet koncept.
 
Läs mer här!