Hej!

Och välkommen till min blogg! Här är tanken att alla som sysslar med hästar ska få massor med inspiration och tankar om hur man kan förbättra välmående, hållbarhet och prestation, inte bara på hästen utan även sig själv. Oavsett vilken disciplin man håller på med så funkar ju hästen fysiologiskt ändå likadant och även om vissa inlägg kommer att inrikta sig mot en viss disciplin, ras eller kanske företeelse så är jag säker på att andra ändå kan dra nytta av informationen.

Eftersom jag är i det närmaste sjukligt intresserad av rörelseapparaten så kommer mycket handla om den. Det kommer bli mycket träningsfysiologi, exteriör, fallbeskrivningar, tips på massage och stretching, förklaringar och funderingar varför hästen gör si eller så eller varför vissa vävnader gör si eller så. Det kommer även bli mycket ryttarhälsa, kost, foder, utrustning, forskning, träning och rehab. Frågor och ideér är också välkommet och jag hoppas att det blir en levande blogg med mycket dialog och kommentarer. Min målsättning är att arkivet ska fungera som en kunskapsbank inom detta område och med tanke på hur mycket jag känner för att skriva om så tror jag att den kommer fyllas ganska snabbt.

Hur som helst, jag tycker att detta ska blir både roligt och givande och jag hoppas så klart att många vill läsa och lära sig mer. Jag har redan planerat nästa inlägg och det kommer att handla om värmekameran, hur jag använder den inför mina behandlingar, vad man kan se och hur man kan tolka bilderna. Hoppas du vill hänga med… 🙂

IR_2623

Share via
Copy link
Powered by Social Snap