Du har väl inte missat att jag är med lite då och då i bästa hästpodden – Equipodden! Jag tycker det är roligt att podda och ett utmärkt sätt att komplettera sociala medier för att nå ut till följare och kunder. I podd kan man vara lite mer personlig och målande i informationen men samtidigt så är det knivigt att redigera, sagt är sagt liksom så det gäller att hålla tungan rätt i mun 😉

Här samlar jag alla avsnitt som jag varit med i, lyssna gärna om du har möjlighet, jag hoppas att i alla fall kunna bidra med någon ny kunskap och inspiration i varje avsnitt.

Första avsnittet – #22 i Equipodden
I premiäravsnittet berättar jag om min bakgrund och vägen fram till där jag är som terapeut idag. Jag berättar också om hur jag kom i kontakt med Equiband första gången och började ta in det på marknaden i Sverige 2013. Man får också reda på hur mitt koncept och varumkärke Equibodybalance kom till samt det uppsuttna konceptet Equicore Training. Självklart går jag också igenom hur Equiband och Equibodybalance fungerar och hur jag använder det i min verksamhet. Klicka här för att lyssna.

 

Andra avsnittet #47 i Equipodden
När detta avsnitt sänds har jag varit igång med min mottagning i ca fem månader så vi pratar mycket om vattenträning och hur man kan tänka kring det vid rehab men även som uppbyggande träning för friska hästar. Jag berättar också om andra fysioterapeutiska tekniker och verktyg som jag använder på mottagningen som exempelvis vibrationsplatta, TENS, Sure Foot Pads och annat. Här kan du lyssna på det. 

Tredje avnsittet #66 i Equipodden
Nu har jag haft mottagningen i ytterligare ett år och samlat på mig ny erfarenhet så vi följer upp förra avsnittet med lite mer vattenträning och tankar kring det. Vi dyker också in i hästens bakknän och vad man kan göra för att stärka dem förebyggande eller rehabiliterande. Vi hinner också med lite lyssnarfrågor som alltid är roligt att få med. Klicka här för att lyssna.

Fjärde avsnittet #74 i Equipodden
Här berättar jag om de superviktiga multifiderna och har du häst med problematik i rygg eller halskotpelare får du inte missa detta avsnitt! Jag går in på var de sitter, hur de fungerar och hur man stärker dem för att hjälpa sin häst att stabilisera sin hals och rygg. För hästar som har haft smärta i området så måste vi aktivt gå in och aktivera dessa superviktiga muskler igen så in och lyssna för kunskap och inspiration! Klicka här för att lyssna

Femte avsnittet #82 i Equipodden
I detta avsnitt nördar vi ner oss i den spännande fascian! Vad har den för uppgift egentligen? Hur hjälper man hästen att få en frisk och funktionell fascia och hur påverkar det hästen om fascian inte mår bra eller är liksidig? Vad är tensigritet? Och vad kan vi lära oss av zebror? Superintressant med fascia tycker jag och mycket viktigt att ha med sig i tänket om man vill jobba holistiskt som terapeut eller hästägare. Klicka här för att lyssna

 

Sjätte avsnittet #95 i Equipodden
Avsnittet börjar med att jag tar upp några saker som jag inte hann med eller som tillkommit om fascia. Sen har jag också lurat på en kompletterande pusselbit om den mystiska högersidan, mycket intressant tycker jag. Sen hinner vi äntligen med en hel del lyssnarfrågor, jag berättar bland annat om mina tankar om:

  • Massagepistoler
  • Hur man väljer terapeut
  • Hur man väljer utbildning
  • Folk som tar sig titlar
  • Hur jag väljer Sure Foot Pads

Lyssna på avsnittet här

Sjunde avsnittet #98 i Equipodden
Här fortsätter vi att svara på lyssnarfrågor om bland annat ridning i vatten eller snö, rehabtips för rygg och senor, slow walk, svansdrag och andra liknande övningar, uppvärmning och nedvarvning samt hur man kan tänka kring träning och hållbarhet enligt pusslet nedan. Lyssna på avsnittet här 

 

Åttonde avsnittet #115 i Equipodden
Detta avnsitt handlade om Equiband. Vi pratade om vad det är, vad det gör, de studier som finns, kopior, vilka hästar det passar för och hur man kan använda det. Ni tog också en närmare kik på skillnaden på originalbanden som används i Equiband jämfört med de humangummiband som används i några av kopiorna. Resultatet ser ni nedan och man kan lyssna på avsnittet här.

Nionde avsnittet #135 i Equipodden
Nu pratar vi om hästpsykologi och olika hästtyper både fysiskt och mentalt och åh vad jag hade längtat efter att få prata om detta! Det är så spännande och intressant att klura ut om och i så fall vilken personlighet hästen har och det är också viktigt för resultatet både för mig och ryttaren för att kunna nå den och kommunicera på rätt sätt. Jag pratar om hur man kan identifiera olika typer, hur de känns i vävnaden och vad man kan göra för att hjälpa dem. Ett viktigt avsnitt om våra fyrbenta bästisar som alla hästmänniskor borde ta sig tid att lyssna på. Lyssna på avsnittet här

Tionde avsnittet #169 i i Equipodden
Denna gång blir det världspremiär (obs, hybris 😉 ) för min nya Utbildningspyramid! Jag har länge saknat att ha något konkret att visa mina kunder vad deras hästar behöver hjälp med att förbättra och jag känner att utbildningsskalan missar mycket väsentligt för att hästen ska kunna prestera på topp både mentalt, kroppsligt och även ”vara med på noterna” så därav denna nya pyramid. Jag förklarar vad de olika punkterna betyder och hur man kan jobba med dem för att hjälpa sin häst. Lyssna på avsnittet här 

 

 

Hoppas du kommer gilla våra avsnitt. Det kommer fyllas på med fler så hör gärna av dig om du har frågor eller ämnen du vill att vi ska ta upp.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap