Du har väl inte missat att jag är med lite då och då i bästa hästpodden – Equipodden! Jag tycker det är roligt att podda och ett utmärkt sätt att komplettera sociala medier för att nå ut till följare och kunder. I podd kan man vara lite mer personlig och målande i informationen men samtidigt så är det knivigt att redigera, sagt är sagt liksom så det gäller att hålla tungan rätt i mun 😉

Här samlar jag alla avsnitt som jag varit med i, lyssna gärna om du har möjlighet, jag hoppas att i alla fall kunna bidra med någon ny kunskap och inspiration i varje avsnitt.

Första avsnittet – #22 i Equipodden
I premiäravsnittet berättar jag om min bakgrund och vägen fram till där jag är som terapeut idag. Jag berättar också om hur jag kom i kontakt med Equiband första gången och började ta in det på marknaden i Sverige 2013. Man får också reda på hur mitt koncept och varumkärke Equibodybalance kom till samt det uppsuttna konceptet Equicore Training. Självklart går jag också igenom hur Equiband och Equibodybalance fungerar och hur jag använder det i min verksamhet. Klicka här för att lyssna.

 

Andra avsnittet #47 i Equipodden
När detta avsnitt sänds har jag varit igång med min mottagning i ca fem månader så vi pratar mycket om vattenträning och hur man kan tänka kring det vid rehab men även som uppbyggande träning för friska hästar. Jag berättar också om andra fysioterapeutiska tekniker och verktyg som jag använder på mottagningen som exempelvis vibrationsplatta, TENS, Sure Foot Pads och annat. Här kan du lyssna på det. 

Tredje avnsittet #66 i Equipodden
Nu har jag haft mottagningen i ytterligare ett år och samlat på mig ny erfarenhet så vi följer upp förra avsnittet med lite mer vattenträning och tankar kring det. Vi dyker också in i hästens bakknän och vad man kan göra för att stärka dem förebyggande eller rehabiliterande. Vi hinner också med lite lyssnarfrågor som alltid är roligt att få med. Klicka här för att lyssna.

Fjärde avsnittet #74 i Equipodden
Här berättar jag om de superviktiga multifiderna och har du häst med problematik i rygg eller halskotpelare får du inte missa detta avsnitt! Jag går in på var de sitter, hur de fungerar och hur man stärker dem för att hjälpa sin häst att stabilisera sin hals och rygg. För hästar som har haft smärta i området så måste vi aktivt gå in och aktivera dessa superviktiga muskler igen så in och lyssna för kunskap och inspiration! Klicka här för att lyssna

Femte avsnittet #82 i Equipodden
I detta avsnitt nördar vi ner oss i den spännande fascian! Vad har den för uppgift egentligen? Hur hjälper man hästen att få en frisk och funktionell fascia och hur påverkar det hästen om fascian inte mår bra eller är liksidig? Vad är tensigritet? Och vad kan vi lära oss av zebror? Superintressant med fascia tycker jag och mycket viktigt att ha med sig i tänket om man vill jobba holistiskt som terapeut eller hästägare. Klicka här för att lyssna

 

Hoppas du kommer gilla våra avsnitt. Det kommer fyllas på med fler så hör gärna av dig om du har frågor eller ämnen du vill att vi ska ta upp.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap